Νέες τοποθετήσεις εισαγγελικών λειτουργών- Επιστρέφει στα Γιάννινα η Σ. Σταυράτη

Με στόχο την αποτελεσματικότερη απονομή δικαιοσύνης, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου προχώρησε σε ευρείες μετακινήσεις εισαγγελικών λειτουργών. Οι αλλαγές αφορούν Εφετεία και Πρωτοδικεία σε όλη τη χώρα περιλαμβάνοντας και την Ήπειρο.

Έτσι η Σπυριδούλα Σταυράτη, Αντεισαγγελέας Εφετών που είχε τοποθετηθεί στην Κέρκυρα, επιστρέφει στα Ιωάννινα ενισχύοντας την περιφερειακή Εισαγγελία. Η κ. Σταυράτη είχε αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην περιοχή ως εισαγγελέας πρωτοδικών, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στη βία ανηλίκων.

Σε επίπεδο Πρωτοδικείων, ο Ιωάννης Μητσιόπουλος μεταφέρεται από την Κεφαλλονιά στην Άρτα, ενώ η Βασιλική Τζαλακώστα αναλαμβάνει θέση στη Θεσπρωτία, μετακινούμενη από την Αιτωλοακαρνανία.

Η αναδιανομή προσωπικού αποσκοπεί στη βελτίωση της δικαστικής λειτουργίας και την αντιμετώπιση χρόνιων καθυστερήσεων.

Παράλληλα, ενδυναμώνεται η παρουσία του θεσμού της Δικαιοσύνης σε κρίσιμες περιοχές, εξυπηρετώντας καλύτερα τις ανάγκες των πολιτών.