Ορέστης Όλντε–Όλτχoφ: Από τους υπολογιστές στις «Θαλασσονοστιμιές»

orestis

orestis

Είναι η μικρή ιστορία του 24χρονου Ορέστη Όλντε–Όλτχoφ που, μετά τις σπουδές του, επέλεξε να ζήσει στο Νεοχώρι της Πρέβεζας και να δημιουργήσει μια υπερσύχρονη μονάδα μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων από τον Αμβρακικό…

Ο Ορέστης είναι ένας νέος άνθρωπος –μόλις 24 ετών- σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία από το 2010 έως το 2014.

Το έκανε –μάλλον από λόγους καθήκοντος ή υπεύθυνης στάσης απέναντι στην οικογένεια- αλλά στο τέλος τον κέρδισε μια παλαιά οικογενειακή ασχολία: τα ψάρια. Για την ακρίβεια, τα ψάρια και ο τόπος του.

Η Πρέβεζα και πιο συγκεκριμένα, το Νεοχώρι. Ο ίδιος ο Ορέστης δεν φοβήθηκε ποτέ τη δουλειά.

Έτσι άφησε στην άκρη το αντικείμενο των σπουδών του και έτσι μαζί με τη μητέρα του και το θείο του δημιούργησε μία υπερσύγχρονη μονάδα μεταποίησης αλιευτικών προιόντων.

“Πρέβεζα Θαλασσονοστιμιές”.

Η επιχείρηση, όπως λέει στο protothema.gr διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά Haccp και Iso. Η παραγωγή ειδικεύεται στη μεταποίηση της αλιείας του Αμβρακικού Κόλπου και αποτελείται από τα εξής προϊόντα: γαύρος μαρινάτος, γαύρος τυλιχτός με ελιά, σαρδέλα παστή, γαρίδα Αμβρακικού μαρινάτη, χταπόδι ξυδάτο και φυσικά το Αυγοτάραχο Αμβρακικού. Όλα τα προϊόντα της επιχείρησης βασίζονται σε οικογενειακές παραδοσιακές συνταγές, χωρίς συντηρητικά, με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, δίνοντας τεράστια έμφαση στην ποιότητα».

«Κάποιοι μας θεωρούν success story! Το μυστικό της μέχρι τώρα επιτυχίας μας οφείλεται στη μεγάλη στήριξη από την οικογένεια μου, στην όρεξή μου για δουλειά και στο στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου να επιτύχω ως επιχειρηματίας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα που τόσο βασανίζεται. Στόχος μου είναι να μην αφήσω την κρίση να με διώξει από τη χώρα που τόσο αγαπώ και να συστήσω στο ευρύτερο κοινό τον φυσικό πλούτο του Αμβρακικού Κόλπου και της πόλης μου, της Πρέβεζας».

{jathumbnail off}