Δύσκολη έως αδύνατη καθίσταται κι αυτό το καλοκαίρι η λειτουργία των Ιαματικών στον Αμάραντο καθώς τα έργα εκσυγχρονισμού δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Παρά τις καλές προθέσεις της Περιφέρειας Ηπείρου που εκτελεί τις παρεμβάσεις, το έργο οδηγείται σε μία ακόμη παράταση ως το τέλος Ιουνίου.
Ακόμη κι αν όντως ολοκληρωθεί μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία, η λειτουργία θα απαιτήσει κι άλλο χρόνο καθώς πρέπει να βρεθεί ο τρόπος και να γίνει η προετοιμασία από τον Δήμο Κόνιτσας, ο οποίος θα παραλάβει το έργο.
Ο ανάδοχος ζητά παράταση καθώς εκκρεμεί η σύνταξη του 2ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου ενώ υπήρξαν δυσκολίες για την εκτέλεση εργασιών κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει μέχρι τώρα έχει εκτελεστεί το 85% των εργασιών.
Εκτιμάται ότι το διάστημα ως το τέλος Ιουνίου είναι επαρκές ώστε τα Ιαματικά να αποπερατωθούν και να δρομολογηθεί η επαναλειτουργία τους.