Ο τέντζερης, τα σινιά, τα τσουκάλια ακόμη και ο μύλος που κάποτε έκοβαν τον καφέ.. Και δίπλα τα σύγχρονα τηγάνια, οι κατσαρόλες, τα ταψιά και τα σύνεργα που είναι απαραίτητα σε κάθε σεφ, σε κάθε μάγειρα..
Αντικείμενα που κουβαλούν μνήμες μιας άλλης εποχής και εκείνα που έχουν θέση στις σημερινές κουζίνες..
Αυτό που παραμένει είναι ίδιο είναι τα προιόντα..
Τα χόρτα, τα μυρωδικά, το γάλα, τα τυριά, το αλεύρι, το κρέας..
Προιόντα της Ηπειρωτικής γης..
Τα τοπικά προιόντα είχαν την τιμητική τους στο 1ο Local Taste of Ioannina το οποίο οργάνωσε το Γραφείο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Ιωαννιτών και γέμισε την πλατεία Γλυκήδων στο Κάστρο.
Πρόσωπο της εκδήλωσης ο chef Ανδρέας Λαγός, ο οποίος εντυπωσίασε και ο Ανδρέας Γεωργούλης που παρουσίασαν συνταγές και καθήλωσαν με το γευστικό αποτέλεσμα.
Ο αντιδήμαρχος τουρισμού Χρήστος Τάτσης σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να μετατραπεί σε θεσμό και επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και κατ’ επέκταση της τοπικής γαστρονομίας λειτουργεί ως εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας.