Τα πάνω κάτω έχει φέρει η μετάλλαξη Όμικρον στις κυβερνητικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας. Το “μαύρο” ρεκόρ κρουσμάτων που σκαρφάλωσαν στα 21.657 επισπεύδει -όπως φαίνεται- την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Όλα δείχνουν, πως το δεύτερο “πακέτο” περιορισμών που θα ανακοινωθεί αύριο θα ισχύσει από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου και όχι από τις 3 Ιανουαρίου.
Την ίδια ώρα, το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα γίνει για δεύτερη χρονιά στα σπίτια, αφού τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα κλείσουν νωρίτερα. Όλα δείχνουν ότι το “λουκέτο” την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα μπει λίγες ώρες πριν τα μεσάνυχτα.
Παράλληλα, αναμένονται από τους ειδικούς αυστηρές συστάσεις για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των εορτών.
Οι οδηγίες θα σχετίζονται με τον αριθμό των ατόμων που θα λάβουν μέρος στα ρεβεγιόν, τα μέτρα προστασίας και τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού πριν τις επισκέψεις σε σπίτια.