Στα ΠΟΠ το «Τσαλαφούτι» με τη σφραγίδα της Κομισιόν

tsalafouti

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε και επίσημα την ένταξη του τυριού «Τσαλαφούτι» στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και είχε υποβληθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κοινότητα μετά από αίτημα ομάδας παραγωγών.

Το «Τσαλαφούτι / Tsalafouti» είναι ένα λευκό τυρί ελληνικής προέλευσης με κρεμώδη υφή, που χαρακτηρίζεται από το ήπιο άρωμα των τοπικών βοτάνων που καταναλώνουν τα ζώα που βόσκουν ελεύθερα στην περιοχή.

Το τυρί παρασκευάζεται από τον 17ο αιώνα στην κεντρική και νότια Πίνδο, κυρίως από πρόβειο γάλα.

Η παραγωγή του απηχεί το ιδιαίτερο κλίμα, τη χλωρίδα και τις γεωργικές πρακτικές της περιοχής, παράγοντες που συμβάλλουν στη μοναδική γεύση και την εξαιρετική ποιότητα του τυριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ