Το λατομείο της Πεδινής και τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων επισκέφθηκε η δημοτική ομάδα της παράταξης «Ιωάννινα 2023» .
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης η ενημέρωση ήταν πλήρης από τους υπεύθυνους του εργοστασίου.
Η κ. Καλογιάννη σε δήλωσή της, παραπέμπει στις προτάσεις που είχε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την αποκατάσταση του λατομείου, ότι δηλαδή απαιτείται μία ολοκληρωμένη πολυκριτιριακή μελέτη για τα ανενεργά λατομεία στα όρια του Δήμου
Στη δήλωσή της η κ. Καλογιάννη αναφέρει:
«Η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθολογική αντιμετώπιση της διαχείρισης τόσο των αστικών στερεών απορριμμάτων, όσο και των υγρών αποβλήτων της περιφέρειας Ηπείρου, αποτέλεσε κρίσιμο τομέα της θητείας μου ως αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη.
Όπως πλέον είναι γνωστό σε όλους, οι Δήμοι της Ηπείρου ωφελήθηκαν από τη λειτουργία των έργων που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στην Περιφέρεια Ηπείρου προ διετίας και τα οποία λειτουργούν ήδη επιτυχώς (ή πρόκειται να παραδοθούν προς λειτουργία). Με αυτά τα έργα οι Ηπειρώτες δεν επιβαρύνονται με πρόστιμα λόγω μη νόμιμης διαχείρισης των αποβλήτων και η κυκλική οικονομία εφαρμόζεται στην πράξη, προς όφελος των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
Προτρέπουμε τη δημοτική αρχή να ενημερωθεί για τη λειτουργία της μονάδας και για τα παραγόμενα υποπροϊόντα που προκύπτουν από την εκτελούμενη επεξεργασία σε αυτήν και στη συνέχεια να ενημερώσει τους συνδημότες μας για ποιόν λόγο και με ποιον τρόπο προτείνει την απoκατάσταση του λατομείου στην Πεδινή».