Στη Βουλή οι απαντήσεις για την μεταφορά νερού από την Ήπειρο στην Κέρκυρα

Στην Βουλή θα δοθούν οι απαντήσεις για την «πρότυπη πρόταση» που έχει κατατεθεί και αφορά στην υδροδότηση της Κέρκυρας με την μεταφορά νερού από την Ήπειρο.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών κατέθεσαν οι βουλευτές Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιώτα Πούλου, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραλλία Χρηστίδου.

Οι βουλευτές θυμίζουν ότι τον Ιούλιο του 2024 ο Πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι η ύδρευση της Κέρκυρας θα εξεταστεί από μηδενική βάση.

«Εκείνο που τα κυβερνητικά στελέχη, και κανείς από όλους όσοι έχουν εμπλακεί με το έργο «Ύδρευση Κέρκυρας», δεν είπαν στον κερκυραϊκό λαό ήταν ότι, η Κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται «πρότυπη πρόταση» από την εργοληπτική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου και μεταφορά νερού από την Ήπειρο», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.

Συνεχίζοντας τονίζουν ότι η πρόταση συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο  στο πλαίσιο του -ανενεργού μέχρι στιγμής και αμφιλεγόμενου- Ν. 4903/2022 περί προτύπων προτάσεων για έργα υποδομής.

«Εύλογα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, η καθυστέρηση της

υλοποίησης του έργου ύδρευσης Κέρκυρας οφείλεται στην εξαρχής ειλημμένη

απόφαση της Κυβέρνησης να παραδώσει, με απευθείας ανάθεση, στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ το μέλλον της Κέρκυρας στον τομέα της υδροδότησης, καθιστώντας αυτήν ρυθμιστή σε έναν νευραλγικό τομέα για τον τόπο! Και ως διαφαίνεται υπήρξαν κάποιοι γνώστες της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης του νερού, προνομιακοί συνομιλητές της Κυβέρνησής σας, ερήμην του κερκυραϊκού λαού» αναφέρουν και ζητούν από τους δύο υπουργούς να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για την εμπλοκή της ΤΕΡΝΑ και την μεταφορά νερού από την Ήπειρο!