Στο Δημοτικό Συμβούλιο η λειτουργία του υπεραστικού ΚΤΕΛ

KTEL IOANNINON14

Η λειτουργία των ΚΤΕΛ στην οδό Παπανδρέου θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις επτά το βράδυ.

Το θέμα τίθεται προς συζήτηση μετά από αίτημα 68 πολιτών που το συνυπογράφουν και της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα- Αγωνιστικό Μέτωπο» η οποία θα κάνει και την εισήγηση.

Από την Πολεοδομία του Δήμου όπως είναι γνωστό έχει βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων στο υπεραστικό ΚΤΕΛ όμως ακόμη δεν έχει βεβαιωθεί από τις Οικονομικές Υπηρεσίες στη βάση δικαστικών προσφυγών που έχουν γίνει.

Τα ΚΤΕΛ στην Παπανδρέου συνοδεύτηκαν από πολλές καταγγελίες και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την φάση της κατασκευής των εγκαταστάσεων όμως τελικά αδειοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η εισήγηση που έχει κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εκτενής και λεπτομερής καθώς περιγράφει όλο το ιστορικό από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Κάνει ειδική μνεία στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που είχε κρίνει ως παράνομη την εγκατάσταση και είναι ιδιαίτερα επικριτική με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον τρόπο αδειοδότησης.

Ζητά να γίνουν όλες οι ενέργειες για να εισπραχθεί το πρόστιμο, ζητά να γίνουν όλες οι ενέργειες για να απομακρυνθεί άνευ όρων το ΚΤΕΛ από την παραλίμνια περιοχή και να δεσμευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα συναινέσει για αναθεώρηση των όρων ήπιας δόμησης που ισχύουν για την παραλίμνια περιοχή αλλά θα κάνει ότι χρειαστεί για την εφαρμογή τους.