Η κατάρτιση των όρων διακήρυξης για το δίκτυο μονοπατιών που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ήταν το πρώτο θέμα στην Περιφερειακή Επιτροπή.
Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά…
Η διακήρυξη δεν είχε αποσταλεί σε κανένα από τα μέλη της Επιτροπής, κάτι που επεσήμανε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Γιώργος Πρέντζας.
Η πρώτη αντίδραση του Περιφερειάρχη ήταν απόλυτη.. «Είναι μεγάλη η διακήρυξη, πήγαινε στην υπηρεσία να την δεις» είπε για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «μπορεί να έχεις δίκιο αλλά δεν έχεις».
Ο κ. Πρέντζας επέμενε με τον Περιφερειάρχη να απαντά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.
Την ώρα της τοποθέτησης του κ. Πρέντζα ο Περιφερειάρχης κάλεσε στο τηλέφωνο του, πιθανότατα κάποιον υπάλληλο της Περιφέρειας.. Αρχικά ρώτησε που είναι η διακήρυξη για τα μονοπάτια για να ξεσπάσει στην συνέχεια με… γαλλικά..
Ο Γιάννης Στέφος έκανε παρατηρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται στους υπαλλήλους αλλά ο Περιφερειάρχης συνέχισε να καλεί στα τηλέφωνα υπαλλήλους και να ζητά την διακήρυξη ενώ στις παρατηρήσεις απάντησε πως «δεν θα τους παρακαλάει κιόλας».
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι μελέτες του έργου είναι εγκεκριμένες από τις υπηρεσίες ενώ έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους.
Ακολούθησε μία απίστευτη ένταση μεταξύ Καχριμάνη και Πρέντζα με πολύ έντονο διάλογο.
Παρενέβη ο Γιάννης Στέφος λέγοντας ότι αυτές οι εικόνες δεν τιμούν κανέναν.
Τελικά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας κατατέθηκε στη συνεδρίαση η μελέτη του έργου ενώ η διακήρυξη θα αποσταλεί στα μέλη της Επιτροπής ώστε την Τρίτη να ληφθεί απόφαση σε δια περιφοράς συνεδρίαση.
Πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση για το θέμα ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε ότι δεν γνώριζε πως η διακήρυξη δεν είχε σταλεί και πως όφειλε η υπηρεσία να είχε μεριμνήσει για κάτι τέτοιο.