Τέσσερις διμοιρίες από την Ήπειρο και τρεις από Δ. Μακεδονία για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα!

Επτά διμοιρίες πέραν των υπόλοιπων αστυνομικών δυνάμεων ήταν αναπτυγμένες στους «Ζωσιμάδες» για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Ο αριθμός αυτός δείχνει ότι χρειάστηκε να μετακινηθούν αστυνομικές δυνάμεις –κυρίως ΜΑΤ- ακόμη και από περιοχές εκτός Ηπείρου. Έτσι πέρα από τις τέσσερις διμοιρίες της Ηπείρου είχαν μεταφερθεί κι αυτές από την Κοζάνη, τα Γρεβενά και την Καστοριά!

Δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί εντός αλλά κυρίως εκτός του γηπέδου!

Κι όλα αυτά όταν δεν είχαν διατεθεί εισιτήρια στην αντίπαλη ομάδα, υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων και εισιτήρια εκδόθηκαν μόνο μαζί με τα διαρκείας.

Εικόνες υπερβολής και κινήσεις εντυπωσιασμού..

Με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που καλούνται να υλοποιήσουν οι τοπικές ηγεσίες της αστυνομίας, αποδιοργανώνοντας ουσιαστικά όλες τις υπηρεσίες για ένα και πλέον 24ωρο και φέρνοντας δυνάμεις από άλλες περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται.gipedo astinomia1

gipedo astinomia2

Η τακτική «όποιος κάηκε στο κουρκούτι φυσά και το γιαούρτι» που ακολουθείται από την Ελληνική Αστυνομία και το αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργείο, προφανώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Η βία στα γήπεδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μετακίνηση διμοιριών κάθε Σάββατο ή Κυριακή που θα διεξάγεται ποδοσφαιρικός αγώνας, ούτε βέβαια δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρέχει υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρείες όπως είναι οι ΠΑΕ.

Η βία στους αθλητικούς χώρους και ειδικά στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται με άλλα μέτρα –υπάρχουν ευρωπαϊκά προηγούμενα- για τα οποία στην Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν ακούγεται λέξη.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν εξίσου μεγάλη και στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε εντός έδρας με την Κηφισιά.. Μία ομάδα που παίζει για πρώτη φορά στην κατηγορία και μάλλον οι φίλαθλοί της είναι μετρημένοι.