Την Τρίτη οι αποφάσεις για τα νήπια της Παπαζόγλειου

Σε ευρεία σύσκεψη που συγκαλεί την ερχόμενη Τρίτη η αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την στέγαση των εξήντα νηπίων που φιλοξενούνταν μέχρι τώρα στην Παπαζόγλειο Σχολή. Το πρόβλημα με την στέγαση του νηπιαγωγείου μετρά ήδη μία πενταετία μετά την απόφαση που είχε ληφθεί για παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου στο Πανεπιστήμιο ώστε να φιλοξενηθεί εκεί η Αρχιτεκτονική Σχολή. Στην πενταετία η εξεύρεση λύσης για τα νήπια δεν στάθηκε δυνατή με αποτέλεσμα τώρα, κυριολεκτικά στο παρά ένα, να αναζητείται τρόπος για την επίλυση του προβλήματος.

Η αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη που μετρά μόλις τρεις μήνες στη θέση αυτή παρέλαβε ανοιχτό το τεράστιο ζήτημα και κάτω από την ασφυκτική πίεση που έχει δημιουργεί προσπαθεί μέσα από συνεχείς συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους να δώσει διέξοδο.

Σημειώνεται ότι η λύση που είχε προκριθεί ήταν αυτή της μεταφοράς του νηπιαγωγείου στο παλιό Χατζηκώστα.

Παρότι η παραχώρηση της έκτασης έγινε εδώ και πολλούς μήνες μέχρι τώρα δεν κατέστη εφικτή η κατεδάφιση των παλιών κτιρίων ώστε να τοποθετηθούν τα προκατασκευασμένα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Epiruspost η κ. Τσίλη υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί η λύση που εξετάζεται είναι η μεταφορά των νηπίων σε χώρους του Καπλάνειου.

Την Τρίτη θα γίνει επιτόπια επίσκεψη όλων των εμπλεκομένων ώστε να διαπιστωθεί η δυνατότητα φιλοξενίας των νηπίων σε ορισμένες από τις αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος.

«Αν η πρόταση αυτή δεν ευδοκιμήσει τότε θα γίνει κατανομή των παιδιών σε άλλα νηπιαγωγεία ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους» τόνισε η κ. Τσίλη διευκρινίζοντας πως όποια λύση κι αν επιλεγεί θα είναι μόνο για ένα χρόνο.

Η παραχώρηση της Παπαζόγλειου στο Πανεπιστήμιο –σημειώνεται ότι το κτίριο είναι μισθωμένο από τον Δήμο- σημαίνει στην πράξη ένα σχολείο λιγότερο στον αστικό ιστό την στιγμή που είναι αδύνατο να βρεθεί χώρος είτε για την ανέγερση νέου είτε για την μίσθωση.

Η Παπαζόγλειος Σχολή κτίστηκε κατά το β΄ μισό του 19ου αιώνα, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Περικλή Μελίρρυτου και με δαπάνες της ευεργέτιδας Αγγελικής Παπάζογλου για την εκπαίδευση «πτωχών κορασίδων». Μεταπολεμικά, στέγασε τα δικαστήρια Ιωαννίνων.

Από τη δεκαετία του 1970 χρησιμοποιείται ως σχολείο. Τώρα ο κύκλος αυτός κλείνει ώστε να ανοίξει ένας νέος με την χρησιμοποίηση της από την Αρχιτεκτονική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ