Το «Ορεινό Ηπείρου», το κρέας από το ντόπιο πρόβατο «μπούτσικο» προωθείται για πρώτη φορά επώνυμα και πιλοτικά στην τοπική αγορά.
Το συγκεκριμένο προιόν θα διατίθεται την περίοδο του Πάσχα και στη συνέχεια σε επιλεγμένα κρεοπωλεία των Ιωαννίνων και σε καταστήματα εστίασης.
Πρόκειται για πρωτοβουλία των συνεργαζόμενων φορέων της Ηπειρωτικής Γαστρονομίας με επικεφαλής την Περιφέρεια Ηπείρου και συντονιστή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το εργαστήριο Χημείας Τροφίμων.
Στην προώθηση του μπούτσικου μετέχουν η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων και το Σωματείο Κρεοπωλών Ιωαννίνων.
Ταυτόχρονα ξεκινάει στο εργαστήριο η μελέτη των συστατικών του κρέατος ως προς τα διατροφικά του συστατικά για την ανάδειξη της αξίας του.