Σειρά θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του ΕΚΑΒ, όπως η ενίσχυση του και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ηπείρου.
Ειδικότερα, έγινε αναφορά στην άμεση ανάγκη εξεύρεσης χώρου για την εγκατάσταση του ΕΚΑΒ της Πρέβεζας (δεδομένου ότι οι υπάρχουσες υποδομές δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις ανάγκες της μονάδας), ενώ ο κ.Παπαδιώτης ενημέρωσε τον κ.Μπαΐλη και για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση της με προσωπικό κατά τη διάρκεια και της φετινής θερινής περιόδου έτσι ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της παραλιακής ζώνης.
Επίσης ο Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ ζήτησε την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας στην προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τη δημιουργία βάσης αεροδιακομιδών στο Άκτιο (η οποία έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο Υγείας) καθώς και την πρόοδο των εργασιών για την εγκατάσταση μόνιμου τομέα ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο που αναμένεται να ξεκινήσει πριν την έναρξη της θερινής περιόδου.
Ο κ.Μπαΐλης ευχαρίστησε τον κ. Παπαδιώτη για την επίσκεψή του και την αναλυτική ενημέρωση διαβεβαιώνοντας, ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του πολύ σημαντικού έργου που επιτελεί το ΕΚΑΒ.