Ξεκίνησαν εργασίες στη Δομπόλη, ποιες υπηρεσίες θα «μετακομίσουν»

Την έναρξη των εργασιών στο κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη έκανε γνωστή ο αντιδήμαρχος Κώστας Γκόγκος, κατά την ενημέρωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από σχετικό ερώτημα που κατέθεσε η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα 2023 Τατιάνα Καλογιάννη.

Ο κ. Γκόγκος ανέφερε ότι η επιλογή για διοικητήριο είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, επιλογή την οποία υπηρετεί η σημερινή.

Όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα «δομηθεί» το διοικητήριο αποτυπώνονται στην μελέτη εφαρμογής με τον αντιδήμαρχο να αναφέρει κι αυτή την φορά ότι δεν χωράνε στο κτίριο όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.

Αυτές που φαίνεται ότι θα πάρουν θέση είναι οι οικονομικές, οι διοικητικές, η τεχνική και ορισμένες των αντιδημάρχων.

Στο ισόγειο του κτιρίου θα δημιουργηθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων την οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί και το Πανεπιστήμιο.

Όσο για τον εξοπλισμό του κτιρίου, αυτόν θα πρέπει να τον προμηθευτεί ο Δήμος από ιδίους πόρους.

Η κ. Καλογιάννη ζήτησε ακόμη στοιχεία για τα χρήματα που θα εξοικονομήσει ο Δήμος από την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών όπως και τα μέτρα που θα ληφθούν για το κυκλοφοριακό.

Τα θέματα αυτά δεν απαντήθηκαν.